Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Mezoterapija mikroiglicama (Genosys Dermafix tretmani)

Genosys tretmani predstavljaju spoj ravnomerne mezoterapije mikroiglicama, intenzivnije od obične mezoterapije i stimulacije dubokih slojeva kože na ćelijskom nivou bez ablacije (guljenja epiderma). Kombinovanjem mehaničke i stimulacije kože savremenim preparatima sa peptidima, hijaluronskom kiselinom i biljnim matičnim ćelijama, dolazi do sinteze kolagena i elastina čime se poboljšava opšti izgled i zdravlje kože .

Mezoterapija se koristi za:

– podmlađivanje kože (lica, vrata i dekoltea)

– tretiranje proširenih pora, masne kože i akni

– hiperpigmentacije

– rešavanje ožiljaka

– uklanjanje finih bora

– duboku hidrataciju kože

– rast kose kod alopecije (gubitka kose)

Potrebno je uraditi više tremana u razmacima od dve do šest nedelja u zavisnosti od indikacije.

Prednosti mezoterapije iglicama:

– vreme oporavka je brzo

– tretman je neinvazivan, neablativan

– ne ostavlja ogrebotine, modrice, otoke

Šta je Dermafix ?

Dermafix je uređaj sa posebno patentiranim heksaugaonim mikroiglicama, koje u odnosu na druge ”microneedling” urađaje izazivaju manju traumu kože, minimalnu bol i brži oporavak kože. Dužina iglica može biti od 0,5 do 2mm (duboki derm) u zavisnosti od indikacija i stanja kože. Pomoću Dermafix  ”microneedling” uređaja u koži pravimo mikroubode i tako podstičemo kožu na samoizlečenje i regeneraciju, dolazi do povećane aktivnosti fibroblasta, kao i veće produkcije kolagena i elastina i  boljeg stepena prokrvljenosti.

Tokom jednog tretmana pravi se oko 500 000 mikrouboda. Dokazano je da je nakon terapije mikroiglicama penetracija preparata pojačana i do 40 puta.mezoterapijaiglicama

Šta su peptidi ?

Peptidi predstavljaju gradivne jedinice ćelije i sastavljeni su od 2 ili više amino-kiseline.  Značajni su za mnoge prirodne procese u koži kao što su proliferacija i migracija ćelija, proces zarastanja, angiogeneza, melanogeneza, sinteza i regulacija proteina. Oni se ponašaju kao dobri prenosioci signala za sintezu bitnih sastojaka kože, kao što su kolagen, elastin i glikozaminoglikani. Zbog svega ovoga, tretmani rejuvenacije peptidima su tretmani obnove kože na njenom ćelijskom nivou.mezoterapijaiglicama1

Proteini (koji su sastavljeni od peptida) čine oko 25% sadržaja kože i 95% sadržaja ljudske kose (keratin je glavni sastojak kose). U koži su glavna tri proteina: keratin, kolagen i elastin. Keratin daje koži čvrstinu, fleksibilnost i vodoodbojnost njenoj površini. Elastin pomaže da koža bude fleksibilna a zategnuta, vraća je u prvobitni položaj prilikom istezanja. Kolagen je “cement” koj drži sve zajedno, obezbeđuje strukturu i čvrstinu telesnim tkivima, uključujući i kožu.
Peptidi koji se nalaze u Genosys kozmetici su dobijeni najinovativnijim tehnologijama. Svaki od peptida ima svoju ulogu i biokompatibilni su sa našim organizmom.

Sh-polypeptide-7 je patentirani protein slične strukture kao humani hormon rasta (faktor rasta) vezuje se za njegove receptore i aktivira matične ćelije koje su migrirale u bazalni sloj epiderma. Moćne matične ćelije stvaraju nove ćelije u epidermisu.

Copper Tripeptide-1 stimuliše sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikozaminoglikana i obnavlja DNK oštećene kože.

Palmitoyl Oligopeptide povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glukozaminoglikana.

Palmitoyl Tetrapeptide-7 redukuje crvenilo traumatizovane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.

Acetyl Hexapeptide-8 ima dejstvo protiv bora preko opuštanja mišića.

Palmitoyl Tripeptide-1 podstiče genezu kolagena kao i genezu glikozaminoglikana, pomaže koži da zadrži prirodni tonus, jača vezivno tkivo, pomaže zaceljivanje rana.

Palmytoyl Hexapeptide-12 (aktivator stem ćelija) stimuliše fibroblaste i stvaranje novog kolagena.

mezoterapijaiglicama2