Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Vistabel (botulinski toksin tip A)

Za savršen izgled vašeg lica

Vistabel (botulinski toksin tip A)

Botulinskim toksinom tipa A se koriguju postojeće i sprečava nastanak novih bora (između obrva i oko očiju).

Gotovo da nema dobro informisane osobe, koja nije čula za upotrebu i efikasnost botulinskog toksina u estetskoj hirurgiji. Mnogi ne znaju da se njime, već 25 godina leče neka neurološka i oftalmološka oboljenja. Medicinska iskustva i moderna saznanja su se udružila u domenu estetike i rezultati su više nego dobri. Tako je firma Ipsen (vlasnik preparata zaštićenog imena Dysport) proizvela izuzetno prečišćenu formu botulinskog toksina tipa A. Kada se on, u malim dozama ubrizga u određene (mimične) mišiće lica, blokira provodljivost nervnih impulsa. To relaksira mišić i sprečava njegove kontrakcije, pa koža iznad i u okolini ostaje glatka i nenaborana. Posle rastvaranja i preciznog obeležavanja tačaka na licu, preparat se najfinijom (insulinskom) iglom ubrizgava u mišić. Osećaj bola je minimalan. Efekat se vidi za dva do tri dana, traje od tri do pet meseci i posle tog perioda može da se ponavlja.

Kliničke studije pokazuju da se dužina trajanja efekta produžava svakim sledećim ubrizgavanjem preparata, pa se kasnije učestalost tretmana smanjuje, a rezultati održavaju. Lokalni anestetik nije neophodan. Postupak traje oko 15 minuta, a pacijent se redovnim aktivnostima vraća neposredno nakon intervencije.

Privremeni i propratni efekti

Privremene pojave su crvenilo, blag otok i, u izuzetno retkim slučajevima, pojava hematoma. Ali, pravilan izbor dobro obučenog plastičnog hirurga je način da predupredite moguću pojavu ovih neželjenih efekata, ili ih svedete na minimum. Dakle, ovim postupkom “peglanja” bora se postižu dobri rezultati i način aplikacije je konforan za pacijenta. Sve to čini ovu metodu popularnom i, gotovo najčešće primenjivanom u estetskoj hirurgiji širom sveta.

Pozovi Kliniku