Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Abdominoplastika

Zategnite vaše telo

Abdominoplastika – Uklanjanje viška kože

Uklanjanje viška kože i potkožnog masnog tkiva iz predela donjeg stomaka je abdominoplastika (ili dermolipektomija kako se ponegde naziva ova operacija).

Operacija se izvodi u opštoj anesteziji i obično traje od dva do tri sata. Pacijent posle operacije ostaje na klinici dva do tri dana. Ožiljak je kao od carskog reza, ali je malo duži, ali u svakom slučaju ostaje u linijama donjeg veša, odnosno skriven od pogleda javnosti čak i na plaži. Rane se šiju resorptivnim koncima, što znači da nema naknadnih skidanja konaca, a ožiljak ostaje u vidu jedne tanke linije koja vremenom izbledi i estetski zaista zadovoljava. Nakon operacije bol postoji, sličan je bolu posle carskog reza, ali uz analgetike je prihvatljiv. U toku operacije se mogu rekonstruisati mišići prednjeg trbušnog zida ukoliko je došlo do njihovog slabljenja prilikom trudnoće ili gojaznosti.

Nakon operacije pacijent dobija odgovarajući steznik, koji će nositi u narednih 6 – 12 nedelja. Steznici su inače proizvod američke firme „Marena“, i savršeno odgovaraju svim pacijentima. Neophodno je relativno mirovanje u prvih sedam do deset dana, uz minimalno ustajanje i sedenje, a uglavnom ležanje.

Pozovi Kliniku