Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Uvećanje usana

Uvećanje usana predstavlja vrlo čestu intervenciju u estetskoj hirurgiji kojom se poboljšava kontura i čini podebljanje usana, i vrlo često koriguje asimetrija, kao i prilagođavanje veličine gornje i donje usne.

To se postiže ubrizgavanjem prirodnih ili sintetičkih supstanci, dodavanjem vlastitog masnog tkiva, dermisa, delom mišića.
Postoji i opcija i hirurških preciznih rezova (incizija) i tako dobijenih lokalnih režnjeva sluznice koji se takođe postiže željena voluminoznost.

Kada govorimo o manje invazivnim tehnikama ubrizgavanja masti i drugih supstanci, trebalo bi znati da te metode za rezultat imaju privremene ili trajne efekte.
Kada su u pitanju mlađi pacijenti, po pravilu im savetujemo nešto od privremenih preparata, što će im dati mogućnost da se uvere da li su rezultati ono što su zaista želeli, i period od bar godinu dana da se odluče za eventualno nešto trajno.

Od privremenih preparata preporučujemo hijaluronsku kiselinu odobrenu od agencije za registraciju lekova naše zemlje.

Ovaj preparat se aplikuje u uslovima lokalne anestezije, vrlo lako i lepo se raspoređuje, ne izaziva alergijske reakcije i daje dobre estetske rezultate.
Posle ovakve procedure, u ambulantnim uslovima pacijent odlazi kući, uz eventualno prolazno crvenilo i blage otoke (koji traju dva, tri dana).

Pozovi Kliniku