Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Pixel CO2 – lasersko obnavljanje kože

ALMA PIXEL CO2 LASER

Procedura odobrena od strane FDA (US Food and Drug Administration)

Alma Pixel CO2 laser predstavlja najnoviju tehnologiju podmlađivanja kože koja koristi princip rada frakcionisanog CO2 lasera. Njime se postižu vidljivi i kvalitetni rezultati, pri čemu je izbegnuto pojavljivanje brojnih neželjenih efekata koji se javljaju nakon primene tradicionalnih CO2 lasera.

Frakcionisano CO2 lasersko obnavljanje kože doprinosi uklanjanju znakova starenja kože, zatezanja kože i smanjenja svih vrsta ožiljaka.

Za podmlađivanje kože ablativnim laserima tradicionalni CO2 laseri dugo vremena su smatrani zlatnim standardom zbog najboljih rezultata. Ipak, period oporavka je dug, a neželjeni efekti značajni. Neablativni laseri imaju znatno kraći period oporavka, ali je i njihova efikasnost ograničena.

NAČIN DELOVANJA PIXEL CO2 LASERA

Umesto ablacije cele površine tretirane regije, frakcionisani Pixel CO2 laser pravi brojne mikro kanale termičkog oštećenja do željene dubine derma, ostavljajući okolno tkivo nepromenjeno. Visoki procenat netretirane kože omogućava brže zarastanje i značajno smanjuje period oporavka. Duboko zagrevanje tkiva stimuliše trenutnu kontrakciju kolagena kao i dugotrajno remodeliranje novog kolagena. Pixel CO2 laser stimuliše stvaranje novog kolagena i zbog toga se unapređenje izgleda kože nastavlja do 6 meseci nakon tretmana.

PIXEL CO2 LASER USPEŠNO DELUJE NA

-fine linije i bore
-opuštenu kožu
-ten i teksturu kože
-proširene pore
-pigmentaciju kože nastale kao posledica solarnog oštećenja
-ožiljke od akni
-ožiljke posle povreda, opekotina, hirurških intervencija
-strije

Najčešće tretirane regije su: lice, vrat, dekolte i šake.

OPIS PROCEDURE

Tretman laserom traje oko 30minuta ili duže, u zavisnosti od površine regije koja se tretira. Sat vremena pre procedure nanosi se lokalna anestezija u vidu kreme. Tokom tretmana pacijent oseća peckanje i toplotu. Osećaj neprijatnosti može trajati i neko vreme nakon tretmana, koža je neko vreme crvena i pojavljuje se osećaj „kao da ste izgoreli na suncu“. Koža će nakon toga potamneti i tokom narednih dana se isperutati. U početku se može pojaviti i osećaj zatezanja i svraba kože. Obavezno je nanošenje krema za hidrataciju i regeneraciju nakon tretmana. Potrebno je povećati unos vode par dana pre tretmana.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO ?

Već posle prvog tretmana rezultati su primetni. Broj potrebnih tretmana zavisi od početnog stanja kože. Kod osoba sa jako izraženim znacima starenja kože,dubokim borama, ožiljcima od akni i strijama, potrebno je više tretmana nego kod ostalih.
Ako je potrebno ponoviti laserski treman, pravi se pauza oko 3 meseca.

KO  NE  TREBA  DA  RADI  PIXEL CO2  LASER ?

Pacijenti koji su na terapiji Roakutanom moraju napraviti pauzu bar 6 meseci pre tretiranja lica sa Pixel CO2 laserom.Trudnice i dojilje nisu kandidati za ovaj tretman, kao i osobe sa bolestima vezivnog tkiva, autoimunim bolestima, pace-makerom, osobe sklone keloidima i oni na antikoagulantnoj terapiji. Osobe koje su sklone čestim recidivima herpes simplex virusa, potrebno je da počnu sa anti-virusnim terapijom pre tretmana.Neophodno je izbegavanje sunca nekoliko nedelja pre i posle tretmana,kao i korišćenja krema sa SPF 50.

pixel-co2-7
Slike su preuzete sa zvaničnog sajta Alma lasera

Cenovnik možete pogledati OVDE

Pozovi Kliniku