Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Podmlađivanje PRP metodom

PLAZMA OBOGAĆENA TROMBOCITIMA
( PLATELETS REACH PLASMA )

Sudeći po trendovima koji dolaze sa zapada, budućnost anti-age medicine je najverovatnije u tretmanima koji su zasnovani na mogućnosti našeg tela da se samoobnavlja. Jedna od takvih metoda je podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom (PRP)

Plazma obogaćena trombocitima je biološki proizvod i dobija se iz sopstvene krvi pacijenta. Neposredno pre izvođenja tretmana uzima se 8 ml krvi pacijenta. Krv se sastoji iz crvenih krvnih zrnaca, belih krvnih zrnaca i krvnih pločica (trombocita, za koje su vezane stem ćelije i 89 faktora rasta). Prilikom centrifugiranja, dolazi do odvajanja krvnih elemenata i koncentrisanja trombocita u plazmi.

PRP je metoda u kojoj se prethodno uzeta sopstvena krv, nakon centrifugiranja i obrade, ubrizgava u kožu određenih regija lica i tela. Izvodi se u uslovima lokalne anestezije, te se stoga može smatrati bezbolnom. Ova metoda podstiče sopstvenu regeneraciju tkiva, te je rezultat podmlađena koža, sa poboljšanim tonusom i teksturom, redukovanim borama, ujednačenom bojom i dodatnom svežinom i hidratacijom. Metoda je vrlo jednostavna i sigurna po pacijente. Vreme potrebno za aplikaciju je od 45 – 60 minuta.

Ova procedura nije hirurški face lift, niti daje isti efekat kao face lift operacija. Procedura pomaže da povratite ili poboljšate izgled neke regije koja je tokom starenja izgubila volumen. Poboljšanje teksture kože i njenog tonusa primećuje se unutar tri nedelje i održava se sledećih osam nedelja, pošto se sve više kolagena i keratina oslobađa ispod kože. Rezultat se obično održava dve godine ili nešto duže. Regije koje se tretiraju uključuju obraze i srednji deo lica, bore oko očiju, bore smejalice, nazolabijalne brazde, vrat i liniju vilice, dekolte, ožiljke od akni, šake i dr.

Za optimalne rezultate preporučuju se tri tretmana u vremenskim intervalima od mesec dana. Posle toga optimalno je da se tretman ponovi posle šest meseci i godinu dana, a u periodu posle toga rade se tretmani održavanja, jednom godišnje.

Ulepšavanje PRP metodom mogu da probaju oni koji žele da poboljšaju kvalitet kože (njen tonus i elastičnost), da smanje fine linije i bore na licu, vratu, dekolteu i šakama. Metoda ima uspeha i u lečenju ožiljaka od akni, hipertrofičnih ožiljaka, strija, podočnjaka, kod gubitka kose, tamne prebojenosti kože u regiji oka, za osvežavanje suve i „umorne“ kože.
Metodu ulepšavanja sopstvenom krvnom plazmom mogu da koriste osobe oba pola. Ali, treba imati u vidu da je tretman kontraindikovan ako neko ima akutnu infekciju, maligno oboljenje, poremećaj krvarenja, kod pacijenata sa hematološkim ili autoimunim bolestima.

Pozovi Kliniku