Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Mezoterapija kose

Većini osoba obično ispadne 50 do 100 dlaka dnevno, što ne dovodi do vidljivog razređenja kose zato što izrastaju nove dlake. Do gubitka kose dolazi kad je ciklus opadanja i novog rasta prekinut ili kad je folikul dlake uništen i zamenjen ožiljnim tkivom.

UZROCI GUBITKA KOSE povezani su sa jednim ili više faktora.

NASLEDNOST je najčešći uzrok gubitka kose i može biti muški (povlačenje linije kose i pojava polja ćelavosti) ili ženski tip ćelavosti (razređenje kose).

HORMONSKE PROMENE kod žena zbog trudnoće, porođaja, menopauze, poremećaja rada štitne žlezde.

ALOPECIA AREATA kad imuni sistem napada folikul dlake i dovodi do iznenadnog gubitka kose i pojave okruglastog polja ćelavosti.

INFEKCIJE SKALPA

AUTOIMUNE BOLESTI

RAZNI LEKOVI, kod lečenja karcinoma, artritisa, depresije, srčanih problema, hipertenzije, kontraceptivi, preveliki unos vitamina A

STRES

MEZOTERAPIJA KOSE

Mezoterapija je neinvazivna i nehirurška procedura obnavljanja kose površnim mikroinjekcijama specijalnih koktela u mezoderm kože skalpa čijom stimulacijom se postiže prirodna regeneracija dlake.

Gubitak kose u većini slučajeva je rezultat nedostatka osnovnih nutritienasa, smanjene cirkulacije u skalpu, hormonskog disbalansa oko folikula dlake, naročito viška produkcije androgenog DHT (dihydrotestosteron).

Mezoterapija kombinuje mehaničku i hemijsku stimulaciju tretirane regije čime se sprečava dalji gubitak kose, poboljšava kvalitet i stimulacija rasta nove kose.

OPIS TRETMANA

Izvodi se Dermafixom (dermapenom) sa posebno konstruisanim mikroiglicama.

Nije potrebno nanošenje lokalnog anestetika pre tretmana.Trajanje procedure je od 15 do 30 minuta u zavisnosti od veličine tretirane regije. Obično je potrebno uraditi 10 tretmana. Rezultati su nekad vidljivi već u prvim nedeljama, ali za vidan rezultat najčešće je potrebno 2-3 meseca. Preporučuju se tretmani na 10 dana, koji se kasnije proređuju.

Neželjene reakcije su izuzetno retke.

 

HR3 MATRIX – SISTEM ZA NEGU KOŽE GLAVE I RAST KOSE

Ključ je u jedinstvenoj HR3 tehnologiji- HR3 Matrix predstavlja sistem za negu kože glave i ponovni rast kose zasnovan na poslednjim dostignućima bio-inženjeringa, kombinuje najnaprednije Genosys mikroiglice u formi Dermafixa sa specijalnim supstancama za regeneraciju i ponovni rast kose.

prva-slika

 

EKSTRAKT CVETA JAPANSKOG BAGREMA (SOPHORA JAPONICA)

Ovaj ekstrakt sprečava formiranje DHT-a, tako što inhibira 5-alpha-reduktazu koja testosteron pretvara u DHT koji je značajan faktor kod gubitka kose.
drugaslika

HEXA PEPTID 33 (ANGIO-S)

Ovaj peptid podstiče i ubrzava angiogenezu, rast novih kapilara koji su bitni za rast i razvoj folikula dlake. Veoma važna je i uloga ovog peptida kod aktiviranja izuzetno bitnog faktora rasta, VEGF-a (Vascular Endothelial Growth Factor).

BAKAR TRIPEPTID-1

Ovaj tripeptid je takođe inhibitor DHT-a, pozitivno utiče na ciklus rasta kose kao i na cirkulaciju koje je bitna zbog pravilne ishrane i rasta kose.

 KLINIČKI REZULTATI UPOTREBE HR³ MATRIX-atrecaslikaslika

 

 

 

Pozovi Kliniku