Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Podizanje grudi

Kada želite lepše

Podizanje grudi

Podizanje grudi ili mastopexia je operativna metoda korekcije oblika grudi i polozaja bradavice.

Pod uticajem faktora genetike, starenja, dojenja, promena u tezini zenske dojke vremenom menjaju oblik, a narocito polozaj u odnosu na grudni kos I volumen. Grudi ponekad pod pomenutim uticajem zadobiju nepozeljan estetski izgled I tad je jedino resenje hirurgija, odnosno mastopeksija – podizanje grudi.

Postoji vise razlicitih hirurskih procedura kojima je moguce podizanje tkiva dojke. U zavisnosti od kvaliteta I kolicine tkiva dojke, kao I koznog pokrivaca se plasticni hirurg odlucuje za jednu od metoda. Nekada je za postizanje adekvatnog rezultata dovoljno podici kompleks bradavica areola na zeljenu visinu, ili samu mlecnu zlezdu podici suspenzionim savovima. Nekada je masno tkivo dojke atroficno, a izgled dojke osim ptoze prati I usahlost sto zahteva I ubacivanje implanta ispod zlezde ili pektoralnog misica radi postizanja adekvatnog estetskog izgleda dojke.

Pomenuta operacija se u vecini slucajeva izvodi u uslovima opste anestezije, zahteva detaljnu preoperativnu pripremu I postoperativni boravak na klinici od jednog dana.

Pacijentkinje se obicno sedam dana nakon operacije vracaju laksim svakodnevnim aktivnostima. Oziljci blede nakon 6 – 12 meseci, kada se I postize definitivan rezultat na dojkama. Vazno je napomenuti da dobijeni estetski rezultata ne traje vecno, odnosno proces starenja, kao I svi pomenuti faktori, sila gravitacije, promene u telesnoj tezini I slicno neminovno uticu na buduci izgled dojke, I ponekad je nakon odredjenog vremena neophodna jos jedna operacija.

Pozovi Kliniku