Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Mezoterapija mikroiglicama (Genosys Dermafix tretmani)

Mezoterapija mikroiglicama (Genosys Dermafix tretman) predstavlja spoj ravnomerne mezoterapije mikroiglicama koja je intenzivnija od klasične mezoterapije, sa stimulacijom dubokih slojeva kože na ćelijskom nivou, bez ablacije (guljenja epiderma).

Kombinovanjem mehaničke i stimulacije kože savremenim preparatima sa peptidima, hijaluronskom kiselinom i biljnim matičnim ćelijama,Mezoterapija mikroiglicama dovodi do sinteze kolagena i elastina, čime se poboljšava opšti izgled i zdravlje kože.

Mezoterapija mikroiglicama se koristi za:

– podmlađivanje kože (lica, vrata i dekoltea)

– tretiranje proširenih pora, masne kože i akni

– hiperpigmentacije

– rešavanje ožiljaka

– uklanjanje finih bora

– duboku hidrataciju kože

– rast kose kod alopecije (gubitka kose)

U zavisnosti od indikacije, preporučujemo više tremana u razmacima od dve do šest nedelja .

Prednosti tretmanaMezoterapija mikroiglicama:

– brže vreme oporavka

– tretman je neinvazivan, neablativan

– ne ostavlja ogrebotine, modrice, otoke

Šta je Dermafix ?

Dermafix je uređaj sa posebno patentiranim heksaugaonim mikroiglicama, koje u odnosu na druge ”microneedling” urađaje izazivaju manju traumu kože, minimalnu bol i brži oporavak kože. Dužina iglica može biti od 0,5 do 2mm (duboki derm), u zavisnosti od indikacija i stanja kože. Pomoću Dermafix  ”microneedling” uređaja u koži pravimo mikroubode, čime se podstiče kožu na samoizlečenje i regeneraciju, povećava aktivnost fibroblasta, dovodi do veće produkcije kolagena i elastina, kao i bolje prokrvljenosti.

Tokom jednog tretmana pravi se oko pola miliona mikrouboda. Dokazano je da je nakon terapije mikroiglicama penetracija preparata pojačana i do 40 puta.

mezoterapijaiglicama

Šta su peptidi ?

Peptidi predstavljaju gradivne jedinice ćelije i sastavljeni su od 2 ili više amino-kiseline. Značajni su za mnoge prirodne procese u koži, kao što su proliferacija i migracija ćelija, proces zarastanja, angiogeneza, melanogeneza, sinteza i regulacija proteina. Peptidi se ponašaju kao dobri prenosioci signala za sintezu bitnih sastojaka kože, poput kolagena, elastina i glikozaminoglikana. Zbog svega navedenog,Mezoterapija mikroiglicama sa peptidima kao tretman podmlađivanja zapravo je obnova kože na njenom ćelijskom nivou.

mezoterapijaiglicama1

Proteini (koji se sastoje od peptida) čine oko 25% kože i 95% ljudske kose (keratin je glavni sastojak kose). Tri glavna proteina kože su: keratin, kolagen i elastin. Keratin daje koži čvrstinu, fleksibilnost i vodoodbojnost njenoj površini. Elastin joj pomaže da bude fleksibilna i zategnuta, vraća je u prvobitni položaj prilikom istezanja. Kolagen predstavlja “cement” koj sve drži na okupu, obezbeđuje strukturu i čvrstinu telesnim tkivima, uključujući i kožu.
Peptidi koji se nalaze u Genosys kozmetici dobijeni su najsavremenijim tehnologijama. Svaki od peptida ima zasebnu ulogu, biokompatibilnu sa našim organizmom.

Sh-polypeptide-7 je patentirani protein slične strukture kao humani hormon rasta (faktor rasta). Vezuje se za njegove receptore i aktivira matične ćelije koje su migrirale u bazalni sloj epiderma. Moćne matične ćelije stvaraju nove ćelije u epidermisu.

Copper Tripeptide-1 stimuliše sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikozaminoglikana i obnavlja DNK oštećene kože.

Palmitoyl Oligopeptide povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glukozaminoglikana.

Palmitoyl Tetrapeptide-7 redukuje crvenilo traumatizovane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.

Acetyl Hexapeptide-8 ima dejstvo protiv bora preko opuštanja mišića.

Palmitoyl Tripeptide-1 podstiče genezu kolagena kao i genezu glikozaminoglikana, pomaže koži da zadrži prirodni tonus, jača vezivno tkivo, pomaže zaceljivanje rana.

Palmytoyl Hexapeptide-12 (aktivator stem ćelija) stimuliše fibroblaste i stvaranje novog kolagena.

mezoterapijaiglicama2

Pozovi Kliniku