Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Botoks injekcije – antiage tretman – uklanjanje bora – podmladjivanje

Anti-ageing

Sta je botoks/botox?

Botulinski toksin ili Botoks, popularni “lunchtime” tretman podmlađivanja, globalni je fenomen i suvereni vladar liste pod nazivom “najpopularniji anti-age tretman”. Iako živimo u dobu gde nas od informacije najčešće deli par sekundi za tastaturom, ljudi prema tretmanu botoksa još uvek imaju predrasude. Osnovni razlog leži upravo u nepotpunim informacijama, koje rezultiraju neodlučnošću da se ovoj jednostavnoj i efikasnoj proceduri podmladjivanja pruži zaslužena prilika.

Ukoliko izaberete tretman botoksom, budite sigurni da će rezultat biti apsolutno neizostavan. Ipak, kako biste doneli pravu odluku, neophodno je razumeti princip njegovog delovanja. Srećom, na pravom ste mestu.

Da li je Botoks stetan/bezbedan?

Naravno. Pre svega, da razjasnimo, Botoks jeste vrsta “otrova”, njegovo puno ime je Botulinski toksin (Botulinum Toxinum). Jedina razlika između leka i otrova zapravo je u količini, ali i čistoći same supstance. Cena botulinskog toksina (Botoksa) uslovljena upravo njegovom čistoćom, iz razloga što je sam proces prečišćavanja vrlo skup.

Mnogi imaju dilemu o tome da li je botoks bezbedan, da zarad lepote ubrizgavaju otrov i ugrožavaju zdravlje. Prava istina je da Botoks ostaje lokalizovan na mestu na kome je apliciran i da vremenom gubi svoje dejstvo, zbog čega je potrebno obnoviti dozu.

Komponente botulinskog toksina koriste se u anesteziologiji, oftalmologiji i fizikalnoj medicini već decenijama. Tek u poslednjih dvadeset godina, Botoks je počeo da se koristi u estetici.

Zašto uraditi tretman Botoksom?

Koza oslikava pokrete misica lica, usecajući bore. Slabljenjem rada određenih mišića, nestaju bore na koži, dok se već duboko urezane bore značajno ispravljaju.

Iskustva su pokazala da tretman Botoksom NIKADA ne izneveri sa rezultatima. Brojni “pre i posle” primeri botoksa to i dokazuju. Besprekorno čelo, “otvoren” pogled i visoko postavljene obrve. Lice u celini dobija nežniji, mladalačkiji izraz, gubi se grč mišića čela koji inače licu daju umoran, strog i stariji izgled.

Kada je tretman Botoksom dobar izbor?

Najčešći razlozi za injekcije botoksa su:

  • Asimetrija kapaka ili obrva
  • Brazde na celu (duboke bore)
  • Bore u uglovima i oko ociju (smejalice)
  • Vertikalne bore na celu i između obrva (mrstalice)
  • Bore na nosu i oko nosa
  • Bore na vratu (tzv. Bandalete)
  • “Tužan” izraz usana na krajevima
  • Prevencija nastanka bora

Manje poznata činjenica je da se botoks primenjuje u tretiranju kod stanja pod nazivom prekomerno znojenje (hiperhidroza), ali i za rešavanje simptoma migrene.

Kako ukloniti bore na celu? (Procedura)

Svakom tretmanu botoksom prethodi konsultacija sa specijalistom. Na taj način, precizno se utvrđuju želje i potrebe svakog pacijenta i što je važno – procenjuje stanje tretiranog područja.

Prilikom intervencije, lekar pacijentu na uvid daje sredstvo koje koristi tokom tretmana. Neophodno je da na sredstvu postoji informacija o zemlji porekla, koncetraciji leka i roku trajanja.

Važno je napomenuti da se injekcije botulinskog toksina (botoksa) ne apliciraju u mišić podizač obrva, čime pacijent zadržava potpuno prirodan izraz lica, sa uobičajenim pomeranjem obrva.

Oporavak

Prvih nekoliko dana posle tretmana pacijent ne bi trebalo da trlja ili masira regije tretirane botoksom, kako ne bi izazvao njegovu migraciju na okolno područje. Ukoliko se ovo dogodi, može se javiti privremena slabost facijalnih mišića koji nisu tretirani, poput padanja kapka.

Takođe, nakon tretmana botoksom, saveti su izbegavanje naginjanja glave ka tlu, poseta saunama, spa centrima ili solarijumima, kao i konzumiranje alkohola.

Efekat

Iako je botoks zaista efikasan, pacijenti ponekada očekuju čudo, tzv. magiju prvog efekta. Istina je da maksimalni rezultat tretmana botoksom nije vidljiv odmah, već postepeno nastaje tokom 4-7 dana.

Trajanje efekta tretmana botoksom je između 4-6 meseci. Mit da lice “padne” kada dejstvo botoksa prođe, neistinit je. Pacijent zapravo izgleda isto kako je izgledao pre tretmana botoksom.

Neželjeni efekti

Kod tretmana botulinskim toksinom (botoksom) mogući su sitni neželjeni efekti, koji su prolaznog karaktera. Ono što treba znati i izbegavati je tretiranje prevelike regije lica botoksom, iz razloga što dovodi do odsustva mimike i neprirodnog izgleda.

Jedini pravi rizik, odnosno mera opreza, zapravo je na samom pacijentu, jer je on taj koji bira lekara i kliniku u kojoj vrši tretman. Najvažnije je odrediti pravu dozu i, naravno, imati meru, što je, složićete se, već subjektivna stvar.

Višegodišnje iskustvo specijalista Klinike ”DE” u oblasti anti-age tretmana ovu kliniku čini pravim izborom za rešenje vaših problema. Botoks tretman uklanjanja bora i njegova cena zavise od stanja koje se utvrdjuje na konsultacijama. Cene možete pogledati OVDE.

Zakažite konsultacije u Klinici DE, na sledeće brojeve telefona:

+381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Cenovnik

Očekujemo vas!

Pozovi Kliniku