Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Uklanjanje bora – Laser – Alma Pixel CO2

Kažu da se svako ko nema bore u životu nije dovoljno smejao. Ipak, bore su jedan od prvih vidljivih pokazatelja da starimo i apsolutno svi ih dobijamo, jedino pitanje je kada. Zato je uklanjanje bora toliko aktuelna tema.

Bore i prvi znaci starenja

Iako je starenje kože potpuno individualna stvar, na prvom mestu uslovljena genetikom, opšte mišljenje je da prvi tragovi na koži postaju vidljivi nakon 35. godine starosti. Bore se najčešće vide na licu (ispod, oko ociju), izmedju obrva, oko usana. Na njihovu pojavu veliki uticaj imaju i spoljašnji faktori (sunce, vetar, hladnoća), loše životne navike (pušenje, nekvalitetna ishrana, konzumiranje alkohola) ili aerozagađenja.

Kako nastaju bore?

Koža koja stari je prepoznatljiva, ima grub i suv izgled, sa izraženim krvnim sudovima, pigmentacijama i dubokim brazdama.

Sam proces nastanka bora dešava se zbog usporenog obnavljanja ćelija kože i površinskog isušivanja, usled gubitka vlage. Najčešće se javljaju oko usana, ociju, izmedju obrva, na celu, bradi i vratu.

Bore oko ociju gotovo se po pravilu javljaju prve. Ova činjenica ne mora podrazumevati početak starenja, već i lošu negu kože oko očiju, odnosno nedostatak vlažnosti. Na bore oko usana utiču pušenje, prekomerno izlaganje suncu, hladnija klima, aerozagađenja i ishrana, pri čemu je koža oko usana najviše zahvaćena promenama. Bore izmedju obrva i na čelu su mimične bore, nastaju usled pogrešnog načina korišćenja mišića lica, koji je usvojen i refleksan. Ove bore mogu odavati neželjene izraze lica, poput “mrštenja i ljutnje”, čime se osoba često može pogrešno tumačiti.

Prevencija protiv bora može pomoći

Kako koža ima dobro “pamćenje”, za prevenciju bora važno je početi sa pravilnom negom još u ranoj mladosti. To se prvenstveno odnosi na zaštitu od prekomernog izlaganja suncu. Međutim, ukoliko su se bore već pojavile, ne treba očajavati. Uklanjanje bora je moguće, kao delimično, tako i potpuno.

Delovanje Alma Pixel CO2 lasera

Kao i uvek, važan je tajming. Klinika DE vam preporučuje najsavremenije i najefikasnije rešenje. U pitanju je lasersko uklanjanje bora, preciznije čudesni Alma Pixel CO2 laser.

 

Uklanjanje-oziljaka-4

 

Uklanjanje bora Alma Pixel CO2 laserom je bezbolna, minimalno invazivna procedura, pri kojoj laserski snop pravi mikroskopske kanale do derma u koži. To dovodi do stimulacije sinteze kolagena i proizvodnje novih kolagenih vlakana, čime se površinski sloj kože suštinski obnavlja. Kao rezultat, koža lica, vrata, podbratka i dekoltea je zategnuta, plitke i duboke bore su uklonjene ili ublažene, pigmentacija i fleke od sunca nestaju, a mladalački izgled je ponovo tu.

Za uklanjanje bora Alma Pixel CO2 laserom karakteristični su vrhunski rezultati u najkraćem mogućem roku. Tretman vidno podmlađuje i zateže kožu, ne ostavlja neprijatne tragove (kraste i crvenilo).Period oporavka najčešće je 3 do 7 dana. Kako bi se dobili maksimalni rezultati, preporučuje se uklanjanje bora Alma Pixel CO2 laserom dva do tri puta u razmaku od 4-6 nedelja.

Proverite neverovatnu efikasnost Pixel CO2 lasera na uklanjanje bora! Cenovnik tretmana možete pogledati OVDE, dok vaše besplatne konsultacije u Klinici DE možete zakazati na sledeće brojeve telefona:

+381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Naši specijalisti vas očekuju!

Pozovi Kliniku