Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Uklanjanje bora Alma Pixel CO2 laserom

Kažu da se svako ko nema bore u životu nije dovoljno smejao. Ipak, bore su jedan od prvih vidljivih pokazatelja da starimo i apsolutno svi ih dobijamo, jedino pitanje je kada.
Iako je starenje kože potpuno individualna stvar, na prvom mestu uslovljena genetikom, opšte mišljenje je da prvi tragovi na koži postaju vidljivi nakon 35. godine starosti. Na pojavu bora veliki uticaj imaju i spoljašnji faktori (sunce, vetar, hladnoća), loše životne navike (pušenje, nekvalitetna ishrana, konzumiranje alkohola) ili aerozagađenja.

Kako koža ima dobro “pamćenje”, za prevenciju bora važno početi sa pravilnom negom još u ranoj mladosti. To se prvenstveno odnosi na zaštitu od prekomernog izlaganja suncu.
Međutim, ukoliko su se bore već pojavile, ne treba očajavati. Moguće je ublažiti ih ili potpuno ukloniti.

Bitno je reagovati na vreme.

Klinika “DE” vam preporučuje najsavremenije i najefikasnije rešenje.

U pitanju je tretman uklanjanja bora Alma Pixel CO2 laserom.

Uklanjanje-oziljaka-4

Koža koja stari je prepoznatljiva, ima grub i suv izgled, sa izraženim krvnim sudovima, pigmentacijama i dubokim brazdama.

Sam proces nastanka bora dešava se zbog usporenog obnavljanja ćelija kože i površinskog isušivanja, usled gubitka vlage. Najčešće se javljaju oko usana, očiju, između obrva, na čelu, bradi i vratu.

Bore oko očiju se gotovo po pravilu javljaju prve. Ova činjenica ne mora podrazumevati početak starenja, već i lošu negu kože oko očiju, odnosno nedostatak njene vlažnosti. Na bore oko usana utiču pušenje, prekomerno izlaganje suncu, hladnija klima, aerozagađenja i ishrana, pri čemu je koža oko usana najviše zahvaćena promenama. Bore između obrva i na čeonoj regiji su mimične bore, nastaju usled pogrešnog načina korišćenja mišića lica, koji je usvojen i refleksan. Ove bore mogu odavati neželjene izraze lica, poput “mrštenja i ljutnje”, čime se osoba često pogrešno tumači.

Tretman Alma Pixel CO2 laserom je bezbolna, minimalno invazivna procedura, pri kojoj laserski snop pravi mikroskopske kanale do derma u koži, što dovodi do stimulacije sinteze kolagena i proizvodnje novih kolagenih vlakana, čime se površinski sloj kože obnavlja. Kao rezultat, koža lica, vrata, podbratka i dekoltea je zategnuta, plitke i duboke bore uklonjene ili ublažene, pigmentacija i fleke od sunca eliminisane, a mladalački izgled povraćen.

Prednost tretmana Alma Pixel CO2 laserom je što daje vrhunske rezultate u najkraćem roku. Vidno podmlađuje i zateže kožu, ne ostavlja neprijatne tragove (kraste i crvenilo). Kako bi se dobili maksimalni rezultati, preporučuju se 2-3 tretmana Alma Pixel CO2 laserom u razmaku od 4-6 nedelja. Period oporavka najčešće je 3-7 dana.

Proverite neverovatne efekte Alma Pixel CO2 lasera na vaše bore!

Cenovnik tretmana možete pogledati OVDE.

Zakažite konsultacije u Klinici DE, na sledeće brojeve telefona:

+381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Naši specijalisti vas očekuju!

Pozovi Kliniku