Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Uklanjanje ožiljaka – Istina ili mit

UKLANJANJE OŽILJAKA PIXEL CO2 LASEROM

Uklanjanje trajnih ožiljaka od akni, hirurških procedura, opekotina i strija – Najefikasniji metod – Najbolji rezultati

Svako ko ima problem sa ožiljcima od akni, operacija, opekotina ili strijama vrlo dobro zna koliko i najsitnije nepravilnosti na koži mogu uticati na samopouzdanje i normalnu svakodnevicu jedne osobe, bez obzira na njenu starosnu dob. Najprecizniji opis možda bi bilo stanje gde imate utisak “kao da ceo svet primećuje isključivo vaše nedostatke”.

Činjenica da danas oko 80% adolescenata i čak 15% žena od 30-50 godina starosti ima problem sa aknama, ali i verovanje da iste vremenom prolaze same od sebe, te da nije potrebna adekvatna terapija, teraju na zaključak da su trajni ožiljci od akni verovatno najčešći oblik narušene strukture kože. Nakon njih slede strije, bore, ožiljci od opekotina i hirurških procedura.

Upravo iz tog razloga želeli bismo da vam predstavimo dokazano najefikasniji način za njihovo uklanjanje.

Jednostavniji je nego što mislite…

Uklanjanje-oziljaka-1

Ožiljak predstavlja tkivo koje se sastoji od kolagenih vlakana, ali drugačijeg, nepravilnijeg rasporeda u odnosu na zdravu kožu. Njegova osnovna funkcija zapravo je nadomešćivanje normalne strukture kože, uništene bolešću ili mehaničkom povredom. Dva najčešća tipa problematičnih ožiljaka su hipertrofični, kada je tkivo iznad nivoa kože (zadebljalo, čvrsto i glatko), kao i atrofični, koji je ispod nivoa kože, koji je češća pojava i kojeg karakteriše gubitak tkiva.

Uklanjanje-oziljaka-2

Poznati su brojni načini tretiranja svih tipova ožiljaka, poput medicinskih terapija, alternativnih biljnih preparata, hemisjkih pilinga ili mehaničkog skidanja površinskih slojeva problematične kože.

Ipak, sama praksa, ali i mišljenje brojnih svetskih stručnjaka dokazali su da je TRETMAN ALMA PIXEL CO2 LASEROM NAJEFIKASNIJE REŠENJE ZA UKLANJANJE OŽILJAKA i da s razlogom predstavlja apsolutni hit u svetu!

Uklanjanje-oziljaka-3
Tretman ALMA PIXEL CO2 laserom posebno je efikasan za ožiljke koji postoje duži vremenski period. Preporučuje se za tretiranje ožiljaka OD AKNI, HIRURŠKIH INTERVENCIJA, OPEKOTINA, STRIJA, BORA, NERAVNOMERNE STRUKTURE KOŽE, FLEKA OD SUNCA ILI STAROSNIH PEGA.

Alma Pixel CO2 laser funkcioniše tako što emituje snažnu svetlost koju apsorbuje voda iz nižih slojeva kože. Konstantnim pulsiranjem svetlosti u srednjim slojevima kože nastaju kontrakcije koje dovode do mikroskopskih termalnih oštećenja, iz kojih počinje da isparava voda, dok ostali slojevi kože ostaju netaknuti. Oštećenja u srednjim delovima kože momentalno stimulišu lučenje kolagena i njegovu preraspodelu, čime se staro tkivo menja novim. Na taj način ubrzava se zarastanje kože i smajuje period oporavka.

Iskustva korišćenja različitih lasera za podmlađivanje i uklanjanje ožiljaka, kao zajedničku stavku imaju dug period oporavka i povećan rizik od oštećenja kože. Alma Pixel CO2 laser drastično smanjuje rizik od hiperpigmentacije, nastanka novih ožiljaka i upalnih procesa, dok akcenat stavlja na snažnom delovanju, minimalnim oštećenjima i skraćenom periodu oporavka.

Uklanjanje-oziljaka-4
Praksa je pokazala da se zadovoljavajući rezultati postižu već nakon 3 tretmana. To se odnosi i na lečenje svih drugih vrsta ožiljaka.

Preporuka je da se tretman Alma Pixel CO2 laserom radi na svaka 2-3 meseca, iz razloga što je za nastanak novog i remodeliranje postojećeg kolagena potrebno oko mesec dana.

Pre samog tretmana Alma Pixel CO2 laserom neophodno je izbegavati izlaganja suncu, druge laserske tretmane ili hemijske tretmane (pilinge) u periodu od najmanje 20-25 dana. Takođe, Alma Pixel CO2 laserski tretman se ne preporučuje pacijentima koji primaju terapiju Roakutanom, dok se pacijentima sa recidivima herpesa pre same procedure preporučuje antivirusna terapija.

Već nakon prvog tretmana ožiljaka Alma Pixel CO2 laserom primetan je vidan napredak, dok trajanje čitavog procesa može zavisiti od tipa kože.

Sam tretman ožiljaka Alma Pixel CO2 laserom je brz i bezbolan. Prilikom tretmana se ne koriste lekovi niti medicinska sredstva. Nakon tretmana CO2 laserom pacijent se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

Sam oporavak od tretmana laserom traje 7-10 dana. U prvoj polovini tog perioda simptomi se smenjuju od crvenila nalik opekotinama od sunca, preko isušivanja i potamnjivanja kože, do njenog ljuspanja i blagog svraba, da bi se od 5-10 dana sve postepeno vraćalo u normalu, zaključno sa potpunim povlačenjem crvenila i oporavkom tretiranog područja. Važna napomena je da je vreme oporavka zavisi od toga koja regija kože je tretirana.

Ukoliko i vi želite da probate najefikasniju metodu ožiljaka od akni, hirurških procedura, strija ili opekotina, zakažite konsultacije u DE Klinici na sledeće brojeve telefona:

+381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Naši specijalisti vas očekuju!

Pozovi Kliniku