Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
Choose your language
  • English
Tel: +381 (0) 11 219 76 22
+381 (0) 63 106 55 44

Zašto je tretmane laserom najbolje raditi pre leta?

Najbolji efekat, bez posledica na koži

Izlaganje suncu se ne preporučuje pre bilo koje laserske procedure jer laserski tretmani zbog toplote koju isporučuju koži dovode do inflamacije (upale) koja posle lako može dovesti do nastanka hiperpigmentacije (nastanka fleka). Pocrnela koža povećava mogućnost dobijanja fleka nakon laserskih tretmana i produžava vreme koje je potrebno da one izblede.

Kod laserske epilacije postoji još jedan važan razlog zbog kojeg ne treba raditi tretmane dok je koža osunčana (mada to ne znači da se laserska epilacija ne može raditi tokom leta). Laser za epilaciju koristi određenu  talasnu dužinu koja pogađa pigment melanin koji sa nalazi u korenu dlake, ali i u pocrneloj koži, tako da su idealni pacijenti za ovu proceduru oni sa crnom dlakom i belom kožom.

Kad se počinjalo sa laserskom epilacijom, laseri koji su se tada koristili nisu imali takvu sposobost  fokusiranja talasne dužine, tako da što je bila tamnija koža, teže je bilo odstraniti dlaku. Budući da većina ljudi tokom leta pocrni, onda je teže pogoditi melanin unutar dlake.

Ipak, generacije novih lasera dizajnirane su tako da laserski zrak sigurno prođe kroz kožu, bez njenog oštećenja i pronađe melanin u folikulu dlake, koji zatim uništi. Ovo ipak ne znači da ako planirate da radite epilaciju laserom možete slobodno da se sunčate, jer vaša potamnela koža neće moći da podnese intezivnije parametere. To znači da bi vam bilo potrebno više tretmana za željeni rezultat.

Za sigurne laserske procedure potrebno je da 72h pre tretmana izbegavate izlaganje sunčevim zracima. Sveže pocrnela koža je osetljiva i time se izlažete riziku dobijanja opekotina, fleka i ozbiljnog oštećenja kože. Za bezbednu lasersku epilaciju tokom sunčanih dana obavezno je koristiti kreme sa visokim zaštitnim faktorom.

 

Pozovi Kliniku